dinsdag 12 juli 2016

Gebakken Kwarktaart

Ook al is het nog een officiële schoolweek, met alleen donderdag nog een ritje naar school (rapport ophalen en boeken inleveren), voelt het toch al aan als vakantie!
Dus alle reden om weer of nog meer :-) te bakken. En omdat de kwark richting de einddatum liep moest dat er in ieder geval in verwerkt worden. Dit recept, beschreven als nagerecht, heb ik van de site van AllerHande geplukt. 
Kan uit betrouwbare bron melden dat hij ook prima bij de koffie smaakt.
Wat heb je nodig:
1 sinaasappel
4 eieren (M)
150 gram witte basterdsuiker
500 gram magere (in het recept staat halfvolle) kwark
50 gram gemalen kokos (ik heb hier amandelmeel gebruikt omdat Stijn niet van kokos houdt)
1 theelepel kaneel
poedersuiker 
springvorm ca 22 cm

Hoe te maken:
Oven voorverwarmen op 175C graden. Bodem van springvorm bekleden met bakpapier en invetten. Sinaasappel goed schoon boenen en schil eraf raspen. Eieren splitsen. In kom eierdooiers met basterdsuiker schuimig kloppen. Kwark erdoor kloppen. Vervolgens amandelmeel, sinaasappelrasp, bloem en kaneelpoeder erdoor mengen. In andere kom eiwitten stijf kloppen en dit door kwarkmengsel scheppen. Kwarkmengsel in vorm schenken. Kwarktaart in midden van de oven in ca 1 uur gaar en iets bruin bakken. Taart in uitgeschakelde oven ca. 10 minuten laten rusten. Daarna ongeveer 15 minuten laten afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen. Hierna op een rooster verder laten afkoelen.

De geraspte sinaasappel dik schillen tot op het vruchtvlees en in plakjes snijden. Taart dik met poedersuiker bestuiven en in punten snijden. Serveren met de plakjes sinaasappel. 
De marmeren plaat is gerestaureerd door Marlijn en haar schoonvader van lijns.nl, wil je meer weten? Klik hier!

2 opmerkingen:

  1. Ik kijk alleen even met mijn ogen en probeer er niet aan te denken hoe lekker die zal smaken ;)

    BeantwoordenVerwijderen