vrijdag 29 april 2016

Mini-quiches spinazie-roombrie

Lekker èn makkelijk! Ideaal dus zo met het weekend voor de deur.

Wat heb je nodig?
Bladerdeeg (12 plakjes in mijn geval, ontdooid)
Spinazie (Biologische Bladspinazie à la crème deelblokjes, 12 stuks en ontdooid)
Brie (ik gebruikte Kruidige Roombrie)
Muffinvorm (ingevet)
Oven (voorverwarmd op 160 graden)

Voor de liaison volg ik altijd hetzelfde recept en gebruik ik dus voor 1 grote quiche of in dit geval voor 12 kleine,

5 eieren (scharreleieren bij voorkeur, je ziet en proeft het verschil èn nog leuker voor de kip ook)
150 ml room
150 ml melk
peper en zout naar smaak

Kluts de eieren met peper en zout en voeg room en melk toe. Variëren in de verhoudingen tussen room en (soja)melk kan maar wees niet te zuinig met eieren want deze geven de quiche stevigheid.
Follow the steps ...




Bak de quiches 20 tot 30 minuten in de oven.
Heerlijk met een glas gekoelde witte wijn! Eet smakelijk en een goed weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen