dinsdag 10 november 2015

PompoenVerslaafd ?!...

Dat ben ik, echt waar!

Hebben jullie wel eens een flespompoen door de midden gesneden, pitten en draden eruit, zout, peper en olijfolie erop en in de oven goed gaar laten worden, zo gaar dat de schil al los laat EN dan gewoon uitlepelen...
OMG! Dat is zooo lekker!! En ja dat geldt dan ook voor de winterpeen ;-)
En heb je je toch kunnen inhouden is hier een super lekkere soep van te maken..  dat recept krijgen jullie ook binnenkort.

Ik kan dan ook niet wachten tot volgend voorjaar, of eigenlijk najaar want dan kan ik (hopelijk) oogsten uit mijn eigen moestuin.
Er is 1 klein minpuntje in dit verhaal .. Stijn snapt helemaal niks van mijn 'verslaving' en vindt ze dus ook echt niet lekker.
Maar dat mag de pret niet drukken hoor en ik blijf het stug aanbieden, haha.
Wij (Johan en ik) hebben dit recept, wat ik vond in de Seasons, afgelopen zondag al even uitgeprobeerd.
En ik weet zeker dat, als ik niet vertel dat in dit recept pompoen verwerkt zit, hij alles zo naar binnen zal werken.
Om je vingers bij op te eten, zo lekker.
Voor deze stapel wafels heb je nodig:
1 (fles)pompoen (je 'moet' 225 gram pompoenpuree overhouden)
4 eetlepels boter
225 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gember (gemalen)
snufje zout
2 eieren (M)
40 gram lichtbruine basterdsuiker
2 1/2 deciliter melk
Ahornsiroop voor als alles op je bord ligt...

* Het werkt voor mij het fijnst om de flespompoen eerst in vieren te delen, deze delen snijd ik weer in    stukken, dan verwijder ik de pitten en draden en vervolgens schillen en in blokjes snijden.
* Kook de pompoen in circa 15 minuten in een klein laagje water gaar.
* Giet af en pureer het vruchtvlees. Laat afkoelen.
* Smelt de boter in een pannetje op het vuur.
* Meng het bakmeel met de kaneel, de gember en het zout.
* Klop de eieren met 225 gram van de pompoenpuree, de basterdsuiker, de melk en de boter.
* Schep er het bakmeelmengsel door en roer dit tot een dik beslag.
* Bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer of zoals je al gewend bent.
Het allerlekkerst zijn ze als ze nog een beetje warm zijn, (na het bakken parkeer ik ze dan ook tijdelijk in de oven met de deur op een kiertje) en natuurlijk met een flinke scheut ahornsiroop.
Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Ziet er weer jummie uit Gertrud! Ik kom eigenlijk qua pompoen nooit verder dan soep... ook lekker, maar dit is een super idee

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel X Enne soep is ook heerlijk! Maar dit, echt Janita, zo lekker dit..

      Verwijderen
  2. Ook ik kom niet verder dan een pompoensoep en Halloween lantaarns natuurlijk!! Dat uitlepelen als een gepofte aardappel lijkt me wel wat

    BeantwoordenVerwijderen