Je blijft ervan eten, je bent gewaarschuwd!
Wat heb je nodig:
1 pak bastogne koeken
ruim 1/2 pakje roomboter
1/4 lt slagroom
100 gram witte basterdsuiker
200 gram monchou
1 zakje klopvast
verse vruchten naar keuze, onze voorkeur aardbeien en blauwe bessen!
ingevette springvorm
Hoe te maken:
Bastogne's fijnmaken, boter smelten en door elkaar roeren. In vorm storten en met de bolle kant van een lepel aandrukken. Tijdelijk in de koelkast parkeren.
Monchou met suiker door elkaar roeren. De Slagroom en klopvast kloppen. Monchou-mengsel erdoor mengen en ook in de springvorm doen, enigszins gladstrijken. Na ongeveer 3,5 uur is hij stevig genoeg. Rand losmaken wil het best met een warm gemaakt mes.
Als ik de taart enige tijd voor het oppeuzelen maak, wacht ik met de vruchten er op doen tot vlak voor het serveren.
Ooooooohh!! Ziet er geweldig lekker uit Gertrud! Ik pik Janneke wel even op en dan komen we hoor :)! X
BeantwoordenVerwijderenOm van te watertanden of niet dan? Ha ha ja gezellig dames, vooral dat even Stephanie ;-)
Verwijderenlekkurrrr! dol op monchoutaart, maar dat je daar ook aardbeien op kunt doen ipv kersen... zoiets komt in mijn hoofd gewoon niet op! snel eens proberen :)
BeantwoordenVerwijderenZalig hè, hier ook hoor en zeker deze met bastognebodem. Ik maak eigenlijk altijd met verse blauwe bessen (die kersen uit blik vind ik echt niks, blech) maar we hadden nu deze aardbeien en die waren zo heerlijk zoet. Ik dacht hop, erop! En dat smaakte naar meer, haha. X
VerwijderenZiet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenVandaag of morgen eens maken.
ook lekker, witte chocolade erover raspen.
Hij smaakt ook heerlijk Laura. Ben benieuwd!. Dat is een hele goede zeg, lijkt me zalig ;-)
Verwijderen