woensdag 20 mei 2015

Pannenkoek?

Maar dan niet één om op te eten...

Nee, ik heb het over een plantje en nog een übercute plantje ook.
Zeg nou zelf.!?
De meesten zullen hem (of is het een haar) kennen met de naam Pilea.

Alhoewel dat wel een hele algemene naam is, want op Wikipedia vind ik het volgende:
Pilea is een plantgeslacht uit de brandnetelfamilie (Urticaceae). Met tussen 600 en 715 soorten is Pilea het grootste geslacht uit deze familie en een van de grotere geslachten uit de bovenliggende orde. Pileasoorten komen voor in de tropen, subtropen en relatief warme gematigde zones, met uitzondering van Australië en Nieuw-Zeeland. Het geslacht heeft weinig economisch belang maar enkele soorten worden gebruikt als sierplant en één soort (P. plataniflora) wordt toegepast in de traditionele Chinese geneeskunde.

Afgelopen zaterdag viel de Home&Garden in de bus en als ik daar door heen blader kom ik het volgende tegen ...

De Pilea is een trending topic èn hip!
Gelukkig hoef ik niet meer op die kweker te wachten want zo'n 2 weken geleden kreeg ik een berichtje via Instagram van Saskia (IG naam: confetti_option) of ik ook nog belang bij een stekje had?? 
Nou, wat dacht je? Wis en waarachtig wel!
En al na een paar dagen, we hadden via mail verdere gegevens uitgewisseld, stond de postbode met een pakketje aan de deur.
Met daarin, super veilig verpakt, mijn Pilea plantje. YEAH (nogmaals dank je wel, Saskia!)
Wisten jullie dat de pannenkoekplant ook wel Chinese money-plant genoemd wordt? 
Kijk, dat intrigeert mij dan weer. 
Want wie wil er nu niet een geldplant?? 
Jullie weten toch ook wel dat een verbouwing veel geld kost ;-)
Ik blijf dan ook vertroetelen en er tegen praten (ja echt..) en hopen... maar vooralsnog ben ik hier ook heel blij mee!.

7 opmerkingen:

 1. Oh deze plant is zo gaaf! Ik ben er ook al tijden naar 1 op zoek. Mocht jij ooit stekjes hebben, ik houd me aanbevolen!<3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super hè! Ben er heel blij mee. Ga er vanuit dat al mijn geklets snel voor stekjes zal zorgen. En natuurlijk krijg jij er dan 1!

   Verwijderen
  2. Dat zou zo leuk zijn! Ik wacht het af!

   Verwijderen
 2. Ik heb via een tuinforum nu ook een stekje kunnen bemachtigen bij een mevrouw uit Belgie! Ben benieuwd. Zo jammer dat de tuincentra zo achterblijven door dit plantje niet in de winkel te hebben. Het is een schattig plantje he? Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een goed idee, daar denken veel mensen niet aan, denk ik. Ja, op zich wel maar dit heeft toch ook wel weer wat. Die gezellige handel via social media ;-) Een heel leuk plantje, moet zeggen dat ik hem klein nog leuker vindt dan zo'n hele grote ^_^ Fijne dag Pascale.

   Verwijderen
 3. Zo'n geinig plantje! En grappig dat je hem van Saskia hebt, volgens mij groeien er al heel wat pilea's in het land dankzij haar stekjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, te leuk toch? Saskia heeft groene vingers, ik hoop maar dat het bij mij goed gaat! Heb jij al dan??

   Verwijderen